Despre parchet

Parchetul din lemn – pornind de la speciile lemnoase romanesti, de stejar, fag, nuc, frasin, cires, etc. si pana la esentele exotice, de bambus, wenge, teak – constitue o alegere care trebuie sa aiba in vedere, in ce priveste aspectul, paleta coloristica, finisajul, destinatia spatiului care va fi amenajat.

Esentele lemnoase, de stejar, cires, nuc sunt potrivite sufrageriilor (living), fiind rezistente si usor de intretinut, iar pentru dormitor se poate alege pinul, de exemplu.

In cazul camerei de baie se recomanda parchet masiv lemn teak, wenge, merbau, iar pentru bucatarie lemn de frasin sau artar.

Daca se doreste o investitie pe termen lung, atunci parchetul din lemn masiv este solutia. Lemnul masiv, pe langa eleganta, confera si o buna izolare termica, dar presupune costuri mari de montaj. Varianta cea mai ieftina o constitue parchetul laminat, usor de montat si de intretinut, conceput pentru trafic normal si intens, intr-o gama variata de nuante.
Parchetul stratificat poate fi considerat varianta de mijloc din punct de vedere al pretului. Rezistent la socuri, variatii de temperatura si de umezeala, se monteaza usor, dar nu este bun izolator.

Tipuri de parchet

Dublu stratificat

Triplu stratificat

Lemn masiv